Sajtóközlemény – Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Az Equip-Test Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a Vállalatok K+F tevékenységének támogatása (KFI_16) pályázati program keretében 274,785 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.
A kutatás célja automata In-Line Handler berendezés tervezése, építése és piaci bevezetése.

Cégünk automatán üzemelő In-Line Handler berendezése technológiai szempontból a legmagasabb műszaki követelményeknek fog megfelelni. Ezek pedig a működési sebesség, találati pontosság, mechanikus precizitás és software felépítés szempontjából is, felhasználó barát és könnyen kezelhető lesz.

Az Equip-Test Kft. által gyártott In-Line Handler mechanikai felépítése a folyamatos üzemmódra lesz tervezve és szükség esetén automatikusan végrehajtja a termékek közötti cseréhez szükséges verzióváltás mechanikai állítását. Ezáltal biztosítva a folyamatos üzemmódot éjszaka is.

Az In-line Handler berendezések jelenlegi alkalmazásánál jelentős elveszett idővel szükséges számolni a termék cseréknél vagy adott termék eltérő verzióinak cserjénél. A fejlesztésünk követi az ipar 4.0 digitalizálódó célkitűzéseit. A kifejlesztett berendezésünk lehetővé teszi az állóidő csökkenését.
A fejlesztés követi az ipar 4.0-ban megfogalmazott automatizálódást, amivel hosszútávon csökkenthető az élőmunka szüksége és kevesebb darabszámú berendezés nagyobb egységnyi volumen leadására lesz képes.
A fejlesztésről bővebb információt a www.equip-test.com oldalon olvashatnak.