Az Equip-Test Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2018-1.1.2-KFI kódszámú, „Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásra. A „Mechanikus adapter fejlesztése NYÁK (nyomtatott áramkör) lapok teszteléséhez” című, 2018-1.1.2-KFI-2018-00003 azonosító számú támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt összköltsége 462.956.828, - Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 197.764.388, - Ft.

Az elektronikai fejlesztő- és gyártó cégek a gyártási folyamatukban szükségszerűen az előállított elektronikai eszközök tesztelését is el kell hogy végezzék. A projekt célja a nyomtatott áramkör (NYÁK) lapok teszteléséhez alkalmas berendezések (teszt adapterek) továbbfejlesztése, melyekkel az eddig drágábban elvégzett feladatokat a cégek olcsóbban és rugalmasabban tudják végezni.

A projekt során kidolgozandó új adaptermechanika a fejlesztésnek köszönhetően sokkal nagyobb erők kezelésére nyújt lehetőséget. Ezzel lehetővé teszi 50%-kal több mérőtű befogadását annak érdekében, hogy nagyobb tesztpont számmal rendelkező NYÁK-lapok tesztelését is meg tudja oldani. Így a projektcél tulajdonképp az elektronikában régóta zajló méretcsökkentést is szolgálja.

A fejlesztés felvevő piaca globálisan nézve az autóipari elektronikát, elektromos autó részegységeket, valamint a kommunikációs és orvostechnikai berendezéseket gyártó vállalatok. A felvevő piacra jellemző, hogy komplex termékeket állítanak elő. Általában elmondható, hogy az 1.500 mérési ponttal rendelkező NYÁK termékek nagy hozzáadott értéket képviselnek, magas az áruk. (Ilyen NYÁK termékeket többek közt az autóiparban, és az orvostechnikában és a telekommunikációban használnak.) Ezért különösen fontos ezek gyártásakor a termékek hibátlan minősége, melynek elérését projektünk eredményével támogatjuk.

A fejlesztésről bővebb információt a www.equip-test.com oldalon olvashatnak.

Kapcsolat: Equip-Test Kft.

Cím: 2220 Vecsés, Vágóhíd utca 19.

Telefon/fax: + 36-29/550-940

E-mail: info@equip-test.com

Sajtóközlemény